Близо 40% от учениците са на онлайн обучение

0
Снимка: Unsplash

Тридесет и осем на сто от учениците се обучават онлайн през тази седмица, съобщи просветното министерство. Това са близо 266 хил. деца.

„Останалите почти две трети от учениците са в училище. През миналата седмица техният дял беше 82%“, пише в съобщението.

Поетапното въвеждане на дистанционно обучение започна преди дни заради влошаване на епидемичната обстановка в цялата страна. На учениците им предстои междусрочна ваканция. Не е ясно дали след това всички ще се върнат в клас.

След ваканцията ще има тестове за всички ученици

По данни на МОН 17 500 ученици се обучават присъствено и без тестване. В тези общини заболеваемостта все още под 250 на 100 хил., т.е. те се водят в зелена зона.

„Според официалната статистика на Министерството на здравеопазването към днешна дата са ваксинирани 9,25% от гимназистите, а други 14,43% от учениците от V до XII клас са преболедували COVID-19 през последната половин година“, съобщава МОН.

Заради въвеждането на онлайн обучението е спаднал броят на положителните тестове в училищата. Тази седмица те са 738, което е наполовина спрямо предишната.

Прокуратурата образува дело за тестовете за ученици

„Повишение има при позитивните тестове на учителите и непедагогическите специалисти. Тази седмица с установен коронавирус са 399 преподаватели при изследвани над 24 752. През миналата седмица позитивните бяха 366 при тествани над 27 000 педагози“, пишат от МОН.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал