Блок в Русе се наводнява при всеки дъжд

0

Блок в един от най-привлекателните квартали за живеене в Русе се наводнява след всеки дъжд.   Проблемът се появява след реконструкция на булевард „Придунавски“. След полагане на няколко слоя асфалт пътят е вдигнат по-високо от тротоара, а самият тротоар е по-висок от входа на сградата. Така се събира вода, която няма къде да се оттича и влиза във входа, защото отводнителните канали са асфалтирани.

„Самата улица се вдигна някъде с около 40 см, Като имате предвид, че преди от бордюра се слизаше е с 20 см. надолу“, разказва Силви Георгиев.

След реконструкцията шахтите по булеварда са запечатани.   Затова и входът често плува във вода, а от влагата в основите – блокът вече е започнал да потъва.

„Тая вода трябва от някъде да изтича. Ние не сме специалисти, но трябва да се направи някакъв отводнителен канал и водата да се спусне надолу“, казва Пламен Георгиев, който от 10 години живее в блок „Москва“.

А от Община Русе отговориха пред екипа ни че в обзоримо бъдеще предстои да се изготви проект за ремонт на блока. По-вероятно е това да се случи догодина.

„Трябва да се направи основен ремонт. Тази година е предвидено да се направи проект, в който да се определи бюджет за ремонта. В следващата година, ремонтът ще бъде изпълнен. А ако още тази година има средства в бюджета, ще се направи през тази година“, заяви зам.-кметът Магдалина Илиева.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили