Блокират Дунав мост за 6 часа в Деня на независимостта

0
553

Недоволни от управлението на страната русенци подготвят блокада на движението в района на Дунав мост днес,  22 септември, когато отбелязваме Деня на независимостта.

Блокадата ще започне в 10 и ще завърши в 16 часа. Екипи на Гранична полиция и Областната дирекция на МВР ще пренасочват трафика на леки автомобили, които се движат по маршрута Силистра-Русе през Мартен, Индустриалния парк, село Николово, към бул. „България“ и кръговото на КАТ.

От Гранична полиция предупреждават, че влизането от румънска страна ще бъде възможно само за  леки автомобили. Шофьорите на камиони ще се наложи да изчакат вдигането на блокадата. В случай, че протестиращите решат да пропускат движението по време на обявените часове на протеста екипите на полицията ще съдействат за регулирането на трафика.

Блокадата е обявена в социалните мрежи от гражданско обединение „Будно Русе“, като подкрепа за очаквания протест на същия ден в София. Организаторите заявяват, че искат по този начин, „затруднявайки международния трафик, желаят да предизвикат вниманието и на европейските институции“.

От обединението посочват, че над 1100 русенци са се включили в организираната подписка с искане за оставка на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.