Блокират пътя Русе – Бяла за 40 дни от кончината на Ивайло

1
2636

Това съобщи президентът на „The Thunders MC“ Пламен Младенов след панихидата, с която днес бяха отбелязани 40 дни от кончината на техния член Ивайло Андреев, който загина при пътен инцидент край град Бяла.

Началото на блокадата е обявено за 19 ч. в района на х. „Приста“. Освен от трите русенски мотоклуба, към протеста се очаква да се присъединят и техни събратя от Шумен, Добрич и Разград. Ще бъдат спирани само тежкотоварните камиони, като останалите превозни средства ще се пропускат.

Като причина за продължаване на протестните действия любителите на двуколесните возила посочват, че след организираните два протеста нито една институция не ги е потърсила за разговор. Затова те са категорични, че блокирането на пътя ще продължи, докато исканията им бъдат чути.

Паралелно с протестните действия рокерите започват и подписка срещу движението на камиони през почивните дни. В нея се настоява за изграждане на паркинги, където да изчакват камионите, и за подобряване на пътната инфраструктура. Подписката ще бъде изпратена до институциите след сформирането на ново правителство, каза още Пламен Младенов.

1 коментар

  1. От колко години се говори за този път че е опасен но така и нищо не се случва.Сигурно няма и да се случи.
    Оправиха пътя при Бяла след като стана голямата трагедия.
    Явно трябва да се случи нещо подобно за да се обърне внимание.