БЛС: Спешна реформа в Спешна помощ

1

Това заяви председателят на българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов. За тази година бюджета на Спешната помощ е 86 милиона лева. За да работи нормално това звено обаче са нужни поне още толкова. Въпросът не бил само с липсата на кадри, а и дали тези които работят в спешната помощ са обучени. „Ние знаем какво трябва да се направи. Въпросът със спешната помощ и разрешаването на проблемите обаче са в ръцете на финансовия министър, който трябва да каже дали има или няма пари”, коментира още Райчинов.

Друг проблем който трябва да бъде разрешен и то много скоро е електронната здравна карта. Бъдещото правителство ще бъде четвъртото, което ще се занимава с този въпрос. При разрешаването му лекарите ще имат много по-лесен достъп до цялото здравно досие на пациентите. Отделно ще се налага пряк контрол на това какви средства за изразходвани при лечението му.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

1 коментар

  1. Ami nema da ima pari, kato vlizash v bolnicata i si plashtash na raka i po klinichna pateka se iztochvat pak pari za sashtoto zaboliavane.
    Nikoga nema da stignat, lakomi doktori, vijte v Ruse kakvi kashti-palati si napravixa ot nekolko godini

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук