БЛС: Спешна реформа в Спешна помощ

1

Това заяви председателят на българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов. За тази година бюджета на Спешната помощ е 86 милиона лева. За да работи нормално това звено обаче са нужни поне още толкова. Въпросът не бил само с липсата на кадри, а и дали тези които работят в спешната помощ са обучени. „Ние знаем какво трябва да се направи. Въпросът със спешната помощ и разрешаването на проблемите обаче са в ръцете на финансовия министър, който трябва да каже дали има или няма пари”, коментира още Райчинов.

Друг проблем който трябва да бъде разрешен и то много скоро е електронната здравна карта. Бъдещото правителство ще бъде четвъртото, което ще се занимава с този въпрос. При разрешаването му лекарите ще имат много по-лесен достъп до цялото здравно досие на пациентите. Отделно ще се налага пряк контрол на това какви средства за изразходвани при лечението му.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

1 коментар

  1. Ami nema da ima pari, kato vlizash v bolnicata i si plashtash na raka i po klinichna pateka se iztochvat pak pari za sashtoto zaboliavane.
    Nikoga nema da stignat, lakomi doktori, vijte v Ruse kakvi kashti-palati si napravixa ot nekolko godini

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук