Болница „Лозенец“ на протест срещу превръщането й в детска

0

Лекари от болница „Лозенец“ излязоха на протест срещу предложението на здравния министър Стойчо Кацаров да преструктурира болницата в детска.

Малко по-рано днес той обяви, че се предвижда в двора на правителствената болница да се построи нова, но това щяло да отнеме поне 5 години. През това време малките пациенти ще се лекуват в „Лозенец“.

Най-подходящото място за изграждането на детска болница е в двора на болница „Лозенец“ – разполага с над 160 декара терен, на който може да се строи, каза здравният министър.

Нова идея: Детската болница да е в двора на Правителствена

Медиците не са съгласни с превръщането на болница „Лозенец“ в национална детска болница, защото, първо, това не може да стане и второ, няма да е нито национална, нито ще е детска, а ще е само някаква имитация на дейност, каза директорът и доц. Радосвет Горнев. По думите му, протестът е изява и търсене на съпричастност от колеги, от пациенти, от хората, които сме лекували или трансплантирали тук, така че всичко това би трябвало да активира общественото мнение въз основа на това, че каузата детска болница трябва да бъде осъществена чрез съвременни подходи, анализи, обезпечаване, финансиране и осигуряване на специалисти.

Най-добрата агенция за подбор на персонал