Чушката люта, пак люта: Дама спечели надпреварата по ядене на люти чушки в Русе

0

Силвия Борисова и Калоян Крумов спечелиха надпреварата в първото по рода си състезание за надяждане с люти чушки, което се проведе днес в Русе.

Състезанието е част от програмата на туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и фестивал на туристическите забавления и анимации, които се организират от Община Русе.

Участие взеха 8 смелчаци. Те трябваш да преминат през осем кръга „на ада“. Изискването беше да изядат осем пилешки крилца, гарнирани със сос от чушка с различна степен на лютивост.

„В първия кръг участниците хапнаха крилце със сос от чушка, чиято лютивост се измерва с 20 000 сковила (мярка за измерване степента на лютивост). Преминаха през 500 000, 700 000, 1 000 000, 1 300 000 сковила, за да стигнат до сос от чушка „Каролина Рийпър“, чиято лютивост е 2 200 000 сковила“, поясни организаторът на надпреварата Дарина Родинова – съсобственик на „Люта ферма“ в село Страшимирово.

„От малка ям лютиви чушки. Според мен една чушка не може да бъде по-люта от една жена“, каза с усмивка Силвия Борисова. Калоян Крумов пък обясни, че хапва лютиво от тийнейджър. На това го научил дядо му.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук