Борислав Сарафов поиска охрана, страхувал се за живота си

0

„Тъй като познавам г-н Иван Гешев, завявам, че се страхувам за живота си и настоявам за охрана от Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието, за да не се окажа внезапно убит, както беше убит прокурорът Колев по времето на един друг главен прокурор“.

Това каза пред журналисти директорът на националното следствие и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов. Той се обърна чрез медиите към служебния министър на правосъдието Крум Зарков да предприеме необходимите действия, за да може още днес да бъде защитена физическата му сигурност, като добави, че се страхува за живота си.

Директорът на следствието посочи, че днес Иван Гешев сам е признал, че държи „на трупчета“ делото „Барселонагейт“, за да може да извива ръцете на политиците. По думите му не може един казус да не бъде решаван години наред и определи тази действия като „срамна тайна“. Също така той отбеляза думите на главния прокурор, че работата по казуса е възложена на негов състудент, който го коментира. Сарафов посочи, че не може делата да се държат „три-четири години“, за да се използват за „политически шантаж“. Той добави, че с изказването си днес Гешев е показал, че не е само административен ръководител и е признал, че „съдбата на това конкретно разследване зависи лично от него“.

Сарафов призова главният прокурор спешно да бъде отстранен от Висшия съдебен съвет, за да „не продължи да нанася щети на прокуратурата“. Също така акцентира, че с изявлението си днес главният прокурор е направил заявка за влизане в политиката.

„Нека влезе в политиката достойно, като напусне институцията“, заяви Сарафов.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук