Борисов: Медиите изпълняват поръчки, а правителството поема задължения за милиарди

0
Снимка: БГНЕС

„Докато вие изпълнявате заръката на деня, в петък, в Министерски съвет, се подписа за милиардна сделка меморандум“.

Това заяви бившият премиер Бойко Борисов след като бе разпитан в прокуратурата. Той бе привикан заради делото за изнудване на бизнесмена Васил Божков, по което бе арестуван за 24 часа. Повторният му разпит се наложи, тъй като прокуратурата счита, че МВР е опорочило всички следствени действия.

Прокуратурата вече е съгласна да разпита Божков онлайн

Борисов не каза какво е говорил пред прокурорите. Обясни, че след всеки такъв разпит се подписвала декларация за неразпространение на информация.

„Докато вие изпълнявате заръката на деня, в петък, в Министерски съвет, се подписа за милиардна сделка меморандум“, обърна се Борисов към медиите.

Борисов излезе от ареста без обвинение (видео)

Бившият премиер има предвид меморандума с базирания в Лондон фонд Gemcorp за 1 млрд. долара инвестиции в чиста енергия. През последните дни се появиха твърдения, че зад компанията стоят капитали на руски олигарх. От фонда отрекоха. През уикенда финансовият министър Асен Василев каза пред Нова телевизия, че заедно с представители на фона имало и такива на американското посолство. По думите това било достатъчна гаранция.

„Оправданието на Асен Василев беше, че той не трябвало да проверява, защото имало човек от американското посолство. А службите къде са? Те не проверяват ли?“, попита Борисов.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили