Борисов не е чувал ГЕРБ да рекетира бизнесмени (видео)

0

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че не познава земеделеца Светлозар Илчовски, който в сряда в парламента разказа как е бил рекетиран от приближени на ГЕРБ. В четвъртък сутрин лидерът на партията затвори темата с кратък коментар:

„Не искам и да знам какви са му твърденията, аз се занимавам с политика и коментирам политически действия“.

Илчовски, който е един от големите земевладелци у нас, обяви, че близък до ГЕРБ бизнесмен го е принуждавал да продава зърно на занижени цени. Той каза, че министърът на регионалното развитие Петя Аврамова го предупреждавала да спре да купува земя и го заплашвала с прокурори. Заяви още, че му бил показан клип със сексуални гаври с известен бизнесмен, който е в ареста. Илчовски бе изслушан в парламентарната комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ. Заседанието бе прекъснато от депутати на Борисов, които нахлуха в залата и го заглушиха.

Преди това той разказа и коя е „Мата Хари“, жената снимала спалнята на премиера и чекмеджето му с пачки евро, кюлета злато и пистолет. Според Илчовски това била „плеймейтка“, на която били платени 5000 лв.

„Известна плеймейтка, тя си работи момиче на повикване. Почерпили са ги да обслужи премиера и тя е направила снимките“, заяви той.

Според Илчовски кюлчетата злато били подарък за рождения ден на премиера от бизнесмени. Борисов дори се разсърдил на един от тях, защото му донесъл по-малко кюлче и попитал: „Толкова ли ти се откъсна от сърцето“.

Илчовски не за първи път твърди, че е рекетиран от ГЕРБ. През първия мандат на Борисов той бе подал сигнал, че го изнудва тогавашният депутат на управляващите Димитър Аврамов от името на Искра Фидосова, която тогава бе шефка на правната комисия в парламента. При прокурорска акция Аврамов бе арестуван, а Фидосова подаде оставка от постовете си. Делото срещу Аврамов още е в съдебна фаза.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили