Борисов подава оставка при загуба, пожела „приятна игра на агнешките главички”

0
28
Бойко Борисов

Борисов подава оставка при загуба, пожела „приятна игра на агнешките главички”

ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако днес загуби изборите, заяви премиерът Бойко Борисов, след като упражни правото си на вот в Банкя.

В отговор на въпрос, дали ще се възползва от законовата възможност да състави ново правителство в рамките на този парламент, той повтори, че ще подаде оставка веднага, ако партията му загуби тези избори.

“Пожелавам приятна игра на агнешките главички”, каза той.

Попитан защо е отъждествил тези избори с неговото управление, Борисов заяви, че е човек с морал и с достойнство и се мотивира, че това са избори за по-горна инстанция – държавен глава. Ако вотът на хората е такъв, това означава, че трябва да се отиде на преформатиране на цялото политическо пространство, каза той. По думите му хората трябва да си дадат сметка и днес да кажат дали искат стабилност.

Премиерът коментира още, че в ГЕРБ ясно разчитат сигналите, включително и тези от референдума. По думите му не трябва да има и един лев държавна субсидия за партиите, защото “през този един лев негодниците и олигарсите, които влизат в политиката, явно показват, че ще изпират парите си и ще казват- тези са от партийните субсидии”. Борисов призова да се играе честно – без никакви субсидии.