Борисов: Ваксинирането е като санирането. Всички ще го поискат (видео)

0

С ваксините срещу коронавирус ще стане като със санирането. Такова сравнение направи премиерът Бойко Борисов. Според него с идването на повече информация ще се увеличава и броят на желаещите.

Започват ваксинациите в Русе

„Ваксината – ще видите, че тя ще стане като санирането. В началото минаваха емисари и ги плашеха, че като се санират, ще им се вдигнат данъците, ще им ги купи някой, ще им ги продаде. Абе, такива измишльотини не може да си представите. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовете само за това питат – кога ще продължи санирането. Същото е и с ваксината“, заяви премиерът.

 

 

Той допълни, че към момента мерките дават резултат – намалял е броят на заболелите и натискът върху здравната система. По план строгите мерки срещу коронавируса трябва да действат до края на януари. Дотогава у нас се очакват и по-големи количества от ваксината. Според Борисов нужният процент ваксинирани между 60% и 70% от населението ще бъде достигнат.

699 медици са се ваксинирали за ден

„В началото всеки се пита нужно или не. Сега, когато виждат знаковите ни доктори, тези, които вярват в науката и в медицината, даже и с Мангъров говорих, и той ще се ваксинира, ако не е ваксинирал. И него го ваксинирайте публично, щото ми каза, че е 100% за ваксиниране“, обясни премиерът.

 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал