Ботевски награди в СОУ „Хр. Ботев“

0

Призовете се връчват на изявени възпитаници на училището в 7 различни области. Най-голямата награда получава отличникът на випуска, който е не само с най-висок успех, а е и активен в социалния живот на училището и с постижения на регионални и национални надпревари и олимпиади. Тази година това е Даниел Любенов от XII „а“ клас.  Той получи приза от кмета Пламен Стоилов, който връчи на отличника и почетна значка „Русе“. „Гордея се, че съм възпитаник на това училище. Пожелавам на Даниел никога да не се задоволява с постигнатото, да преследва високи цели и да продължи да защитава достойно името на гимназията и на Русе“, каза в приветствието си г-н Стоилов.

Ботевски награди бяха връчени от изявени бивши възпитаници на училището, изтъкнати личности в обществения живот на града и бивши преподаватели в гимназията. Сред тях бяха професорите от ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Анчо Калоянов и Пламен Павлов, дългогодишният преподавател по химия в гимназията Яким Петков, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев и др.

С изпълнения, в тържествената церемония се включиха и деца от формации и групи към Общинския детски център за култура и изкуство,които са възпитаници на СОУ „Христо Ботев.

С това събитие беше поставено началото на програмата за честване на 175 години светско образование в Русе. Инициативата протича под патронажа на кмета Пламен Стоилов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук