Божков обяви, че Дубай отказва да го екстрадира у нас

0

Властите в Дубай са отказали да екстрадират у нас бизнесмена Васил Божков. Това заяви самият в социалните мрежи. Божков публикува изявление на адвоката му, който твръди, че произнасянето на тамошния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Поводът за изявлението на Божков е интервю на говорителя на главния прокурор Сийка Милева пред „24 часа“ от понеделник. В него тя заявява, че още се чака резултат от производството.

„Най-висшият съд в Абу Даби, който е компетентният съд да разглежда делата за екстрадиция, се запозна с цялата преписка по исканията за екстрадиция, прегледа и оцени документите, изпратени от България, за да установи, че българските власти не са изпратили основните и най-важни документи в екстрадиционната процедура. Поради това съдът в ОАЕ окончателно се произнесе с отхвърлително решение по исканията за екстрадиция. Това решение е влязло в сила и не подлежи на обжалване“, твърди обаче адвокатът на Божков.

Според него всички документи относно това решение вече са бил изпратени и до Интерпол, която издирва Божков по искане на българските власти.

„Г-н Божков пребивава законно в ОАЕ и срещу него няма висящи производства страната, а след като Червената бюлетина на Интерпол бъде отменена, въпросът с неговата поискана екстрадиция окончателно ще приключи“, посочва той.

Най-добрата агенция за подбор на персонал