Братя Бобокови остават в ареста, повдигат им обвинения

0
627

С прокурорско разпореждане братята Пламен и Атанас Бобокови остават в ареста за 72 часа, като в неделя прокуратура ще внесе искане в спецсъда да им наложи мярка за неотклонение постоянен арест.

Същите действия са предприети и спрямо другите петима задържани, сред които е и зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. Шестимата са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

Утре прокуратурата ще обяви още какви доказателства са събрани срещу престъпната група. По първоначална информация прокуратурата разполага с доказателства за това, че братята Бобокови са се възползвали от познанството си със Живков и са приемали за преработка опасни отпадъци.

„Монбат” разполага с необходимата нотификация (разрешение) от МОСВ за транспортиране на тази „паста”, която преобладаващо се транспортира със собствен транспорт. „Монбат“ не е транспортирал боклук и няма задържани камиони, се казва в официално съобщение от дружеството.