Британски пастор в Сливен е обвинен в педофилия и укриване на данъци

0

Британският пастор Даниел Хъл е обвинен в блудство с непълнолетни момчета в Сливен и укриване на данъци, съобщиха от прокуратурата. В понеделник срещу него е внесен обвинителен акт за неплащане на 31 641 лв. данъци, дължими върху близо 1 млн. лв., които е получил като дарения.

Хъл от години живее в сливенския кв. „Надежда“ и проповядва в създадения от него Молитвен дом. Той е подсъдим и по друго дело за извършени от него блудствени действия спрямо 8 момчета, пет от които под 14-годишна възраст към момента на деянията през 2018-2019 г.

Установено е, че Хъл е упражнявал дейност като пастор в „Християнски център Единство“, Сливен. Религиозната организация е била регистрирана през 2018 година с решение на Софийски градски съд.

Хъл публикувал видеоклипове, заснети по време на извършваните от него проповеди, още преди официалното регистриране на религиозната институция. Чрез тези клипове разпространявал кадри от живота на жителите на  сливенския кв. „Надежда“ в град Сливен. Целта му била да привлече дарители.

За две годни получил около 1 млн. лв. Не е платил дължимите данъци, твърдят разследващите. В момента Хъл е в ареста, където чака да започнат делата срещу него.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили