БСП: Ако мандатът дойде при нас, ще търсим общи точки с всички, без ГЕРБ и ИТН

0

Ако третия мандат дойде при нас ще продължим по начина, по който досега – конкретно, конструктивно и мъдро в търсене на общите пресечни точки с колегите от другите парламентарно представени партии без ГЕРБ и ДПС

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на допълнителните консултации при президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили в 46-ото Народно събрание. Президентът заяви, че е важно да се чуе позицията на БСП как смята да се процедира и как вижда намирането на работеща формула.

По думите й, „БСП за България“ са си поставили две задачи. Актуализация на бюджета в три посоки – стабилизиране на здравната система за посрещане на ковид кризата, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на доходите, както подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна. Втората задача е полагане на максимални усилия за съставяне на редовен кабинет, което да преведе България през тежката зима, да даде спокойствие и сигурност на българските граждани и стабилност на политическата система.

В сряда в Президентството ще бъдат поканени на консултации и членове на „Демократична България“,  ДПС и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

След това трябва да се пристъпи и към връчването на втория мандат на ГЕРБ, които казаха, че ще представят правителство и ще върнат папката.