БСП и ДПС узакониха депутатската миграция

1
Проектозаконът за по-ниски данъци на старите коли

Това става факт след като от БСП изненадващо се отказаха от идеята си да спрат миграцията на депутати от една парламентарна група в друга и подкрепиха предложения от ДПС текст, според който станалото популярно като „политическо номадство“ роене на парламентарни групи и създаването на нови ще е разрешено.

Зам.-председателят на парламента от БСП Мая Манолова даде заден на това да се ограничи чрез правилника за работа на парламента възможността депутати да излизат от групата, с която са избрани и така да подменят вота на избирателите. Според окончателно приетия текст, депутатите ще имат право да членуват в една парламентарна група, да я напускат, като подадат писмено заявление до ръководителя на групата и до председателя на Народното събрание, което се съобщава на пленарно заседание.

Така възможността за политическото номадство, срещу която толкова се обявяваха от всички парламентарни групи, на практика се възстановява, а опасенията за разцепване на групи и създаване на нови се запазва. Единствената промяна е, че държавната субсидия няма да следва депутата. С промени в Закона за политическите сили се предлага субсидията да не следва депутата, а да остава в политическата сила, от която е избран.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук