БСП иска оставката на председателя на Народното събрание

0

БСП внася искане за оставката на председателя на НС Цвета Караянчева с главен мотив за  погазване на правилата на законодателния процес и заради думи, които рушат авторитета на парламента.

За това съобщи Националното радио.

По-рано от БСП поискаха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски да даде информация в парламента за спецакцията, при която служители нахлуха по погрешка в частен дом.

Терзийски съобщи, че е образувана дисциплинарна проверка на служителите. Той поясни, че ГДБОП е разбила организирана престъпна група. Министърът обясни, че навигационната система на автомобила е изпратила полицейските служители на грешен адрес, който е бил въведен в нея.

В пленарната зала днес социалистите изразиха и недоволството си от начина, по който се съставя дневният ред на Народното събрание.

Депутатът Иван Ченчев от БСП критикува председателя на парламента Цвета Караянчева, че в седмичната програма има едва четири точки.

Така, според Ченчев, Народното събрание остава далеч от актуалния дневен ред на обществото. БСП даде пример с редица внесени от тях законопроекти, които не влизат в пленарната зала.

Прогресивно регресирате. Надявам се, другата седмица да има само една точка и тя да е оставка на кабинета“, коментира Ченчев.

Най-добрата агенция за подбор на персонал