БСП с „подмладена“ листа за предстоящите избори

5

По думите му в челото на листата, на която съгласно решението на общинската конференция той ще бъде водач, че има поне още двама представители на младото поколение. Йотов се въздържа от посочване на конкретни имена, но от думите му стана ясно, че в ТОП 5 на червената листа най-вероятно ще бъдат Пенчо Милков и Антон Данаилов. 20 процента от кандидат-старейшините ще са млади хора, а 84 на сто от номинираните имат висше образование.

bogidar_yotov01Йотов каза още, че БСП в Русе ще търси широка подкрепа от партиите в лявото пространство, тъй като целта е БСП да се върне към автентичното ляво, на което то е основен носител. Той изрази увереност, че БСП отново ще бъде заедно с партньорите си, независимо от някои позиции, които са били изразени през последните дни и седмици.

„С АБВ имаме много допирни точки. Нормално е да имаме и някакви разминавания, които могат да бъдат изгладени“. Така червеният кандидат-кмет коментира изявлението на областния лидер на ПП АБВ Венцислав Великов.

По отношение на собствената си кандидатура Йотов каза че си е дал четиригодишна „политическа ваканция“, в която да си почине от изкарания мандат и половина. „Това не е самоцел, а огромна тежест и отговорност“, мотивира се бившият градоначалник.

 

5 КОМЕНТАРИ

  1. Докато тази партия не изгони милионерите и олигарсите от своите редици не я очаква нищо добро. Няма как единия социалист да е мизерник , а друг социалист да е млад милионер. Обяснете другари как се става милионер на млади години? Вие поругахте социалистическата идея. Вие доведохте БСП до политическото бунище. Бзсрамници.

  2. Ама че шега. Божко дори и неговите не го харесват. Тотално компроментиран тип.

  3. Явно БСП хептен не са им останали кадри, че точно този да го изтипосат отново за кандидат.

  4. Преди 4 години не се кандидатира, щото „вече бил много болен“, пък сега внезапно и рязко оздравял… Че и цяла вечер „полива“ номинацията с един бивш негов зам. Аман вече от комунистическите ти номерца.

  5. Кое ви е младото бе? Тоя дърт крадлив селянин къде се тика пак? Почина си от краденето поутихнаха нещата около него и иска на нов дъх ли да почва? Няма кой да те избере вече. Вече целия град ти знае чалъмите и фасоните.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук