БСП се закани и на търговските вериги

0
1320

Това каза пред журналисти в Русе заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов. По думите му, промените ще бъдат приети на първо четене още през следващата седмица и ще засегнат дейността на търговските вериги. Така според него ще се даде равностоен достъп на български стоки до тях, като по този начин ще бъде защитен и интереса на потребителите.

Предстои също така до края на месеца правителството да оповести първата част от програмата за реиндустриализация, каза още Стоилов. Тя ще включва начините, по които този процес ще се развива, а също така и някои конкретни планове за създаването на нови производства и възстановяване на съществуващи.

„Това е много важна задача, тъй като България едновременно се нуждае от икономическо възстановяване, социална справедливост и лична сигурност”, каза Стоилов. Около тези задачи може да бъде представена и политиката, която намери изражение в бюджета чрез Националната инвестиционна програма – около 300 млн. лева от която са предвидени пряко за проекти на общините, допълни зам.-председателят на БСП.