БСП върна мандата неизпълнен, 3 възможни дати за предсрочните избори

0

БСП върна на президента неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. До тази развръзка се стигна, след като вчера парламентът бламира съвместната управленска програма на БСП, ДБ и ПП.

Румен Радев поздрави БСП за положените усилия, но допълни, че заедно с неизпълнения мандат управляващата коалиция завещава хаос в енергетиката, който може да прерасне в колапс.

Държавният глава използва случая да се обърна към народните представители за отговорност и намиране на решение за председател на КЕВР, по възможност още днес.

Президентът следва да разпусне парламента, да определи дата за предсрочни избори и да назначи за четвърти път служебно правителство. В зависимост от това кога ще бъде прекратен животът на 47-ото НС зависи и кога ще бъде датата на изборите.

2 октомври е първата възможна дата в случай, че президентът разпусне в края на месеца настоящия парламент. В случай, че държавният глава реши да удължи с още една седмица работата на депутатите – датата е 9 октомври. Ако Румен Радев реши да се съобрази с първоначалната идея на БСП парламентът да работи до 15-ти август – то тогава ще гласуваме на 16 октомври.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук