Букурещ представя приоритетните си проекти на инвестиционен форум в Русе

1

Това съобщиха организаторите от Българо-румънска търговско-промишлена палата и Русенска търговско-индустриална камара. Акцент в презентацията ще бъде развитието на румънската столица в южна посока, които ще окажат въздействие върху развитието на целия трансграничния регион.

Презентации на форума, който ще се проведе на 20 юни 2014 год., петък, в Канев център на Русенския университет, ще изнесат също общините Русе и Гюргево, като целта е инвеститорите да получат комплексна представа за конкурентните предимства на един голям  регион с обхват Русе – Гюргево – Букурещ, който дава възможности за мащабни проекти.

Форумът е едно от ключовите събития от тържествата по повод 60 години от официалното откриване на Дунав мост. Гости на събитието ще бъдат представители на чуждестранни дипломатически мисии, на европейски институции, на юридически и финансови компании,  вкл. на Европейската банка за възстановяване и развитие, на големите инвеститори в региона.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Действително регион Русе-Гюргево-Букурещ дава големи икономически възможности, непосилни или нежелани за реализация от централната власт в София. Интересно е да се отбележи, че форумът е посветен на 50-годишнината на Дунав мост, който генерира немалки приходи ежедневно, а е в окаяно състояние. Например първият пътен знак на влизане в Румъния, почти на едно ниво с табелата „Румъния“, е „Внимание, неравности по пътя“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук