Бул. „Тутракан“ пак заприлича на блато

0

Обичайно наводнения имаше малко след кръговото движение и в района на фирма „Еконт”, където водата беше над 2 педи. Наводнение заради обилния дъжд имаше и в района на Свободна безмитна зона, където изобщо няма отводняване и се налага включване на помпи. Немалко вода се беше събрала и по самото кръгово преди Дунав мост. По информация от хидроинформационната служба при АППД количеството дъжд, което е паднало през последните 24 ч. е 10,2 л/м², което е в рамките на нормалното за сезона.

Проблемът с отводняването по бул. „Тутракан”е от повече от 40 години, коментира шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност” Спасимир Димитров. По думите му причината е в това, че през годините канализацията е правена „на парче“. Надеждите на Общината е този проблем да се реши с реконструкцията на булеварда по трансграничен проект, по който има отпуснато финансиране за милиони левове.

Друг проблем в района на фирма „Еконт” е, че край платното има слягане, а заради водата, шофьори се опитват да минат точно от там. Така се стигало до пропадане в дупките от по-тежките камиони, какъвто случай е имало тази сутрин. Решението според Димитров е или на мястото да се поставят обозначителни знаци, или просто улягането да бъде запълнено с инертни материали.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук