Бум на новозаразените с Covid-19 в Русенско

0

Пореден скок в броя на заразените с Covid-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе.

Установените през последните 24 часа нови случаи са 177, като сред тях има дванайсет ученици и две деца в предучилищна възраст. Това на практика е най-високата стойност на заразени от началото на четвъртата вълна. Над 83% от болните или 147 са от община Русе. Девет заразени има в Бяла, седем в Иваново, шест в Ценово, пет в Две могили, както и по един в Борово, Ветово и Сливо поле.

През вчерашния ден са излекувани 101 човека, а четири жени и петима мъже с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 417. На болнично лечение към момента в областта се намират 247 човека, като 52 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните има трима ваксинирани пациенти. Свободните легла са 77, от които интензивните са девет.

От РЗИ напомнят, че до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили