Бум на сватбите във Велико Търново

0
69
Бум на сватбите

Бум на сватбите във Велико Търново  отчита общинската фирма „Обредни дейности“ в старопрестолния град.

За изминалата година е организирала 247 тържества с младоженци. За сравнение, през предходната 2016-а година, заветното „да“ са си казали едва 208 двойки. Увеличението е с 19 процента, а надеждите са, че и през 2018-а ще има сериозен ръст при бракосъчетанията.

Изненадващо за мнозина, но 2017-а година се оказва изключително желана за сключване на брак във Велико Търново. Двойките, решили да минат през олтара, са с близо 40 повече, което е сериозно увеличение, отчитат от „Обредни дейности“.

Оказва се, че повечето двойки са предпочели да сключат граждански брак в Ритуалната зала на Община Велико Търново. Това е изненадващо, защото през последните години много повече са били желаещите да проведат церемонията в различни ресторанти и механи.

Със сигурност увеличаването на брачните съюзи и изразените им предпочитания за провеждане на церемонията в Ритуалната зала е завръщане към традициите, споделят от „Обредни дейности“. Няма точна статистика за това, колко от двойките са от други градове, но със сигурност доста младоженци са избрали Велико Търново заради богатата история и красивата архитектура.