Бургаски родители на протест срещу маските и изолаторите в българските училища

0
423

Родители  на ученици от Бургас  организират в социалните мрежи масово недоволство срещу носенето на маски от децата в училище.

Недоволството им е под надслов: „Не на маските и  изолаторите в училище!“

За да заяват категорично  своето несъгласие срещу ползването на тези атрибути от пандемията в училище, родителите  се събират  ден преди началото на учебната година, на 14 септември- понеделник,  от 12 часа пред Регионалното управление на образованието в Бургас.

Техният призив е:
„Да изразим заедно несъгласието си за безумните мерки, предвидени за новата учебнагодина.
Не на маските в училище! 

ИСКАМЕ БЕЗУМНИТЕ МЕРКИ ДА БЪДАТ ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, А НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска, или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му. Искаме нормален учебен процес. Училището е място за УЧЕНЕ!“, пишат в разпространения си в социалните мрежи призив родители от Бургас.

Те уточняват също, че „осъзнават  притесненията на част от родителите, свързани с истерията К19, и се опитваме да ги разберем, като  в същото време припомнят, че „вече излязоха множество проучвания, включително на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за психическите травми, които могат да нанесат мерките у децата.“

Несъгласните с маските и изолаторите в българските училища родители излизат на протес,т като се надяват на подкрепа на родители и от други градове на страната.

Сборният пункт за протеста на бургаските родители е РУО- Бургас.

Протестното шествие има за крайна цел сградата на РЗИ в морския град, където  още веднъж , този път пред здравните власит ще изразят  несъгласието си с предписаните от МОН противоепидемични мерки и по -специално маските, шлемовете и изолаторите.