Бурите отминават, горещините се завръщат

0
266
И през последната седмица на август

Бурите отминават, а горещините се завръщат. Това показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

В понеделник ще продължи да духа северозападен вятър, но ще отслабне още. Над централните райони от страната на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури в повечето райони, ще бъдат между 26° и 31°, в Русе около 28 градуса.

През останалата част от новата седмица ще е предимно слънчево и през повечето дни – почти тихо. Температурите ще се повишават и към сряда-четвъртък, когато ще се появи югоизточен вятър, дневните ще достигат на места до 35°-38°; по-ниски, до 30°, ще са по Черноморието.

Към петък-събота от северозапад, впоследствие и от североизток, с усилване на вятъра, ще нахлуе сравнително по-хладен въздух; през първия ден ще се понижат температурите в Северна България, на места в Южна ще са все още до 35°-38°, в събота и на юг слабо ще се понижат. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. В неделя валежи са малко вероятни. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°.