Бурите през уикенда създадоха много работа на огнеборците

0
39
Бурите през уикенда

Бурите през уикенда създадоха много работа на огнеборците, тъй като потрошиха много дървета в Русе, съобщават от полицията.

През двата почивни дни са регистрирани множество сигнали, които наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Русе.

В съботния ден екипите са посетили няколко сигнала за паднали дървета на пътните платна и върху превозни средства – на площад „Симеон Велики“, на кръстовището между ул. „Плиска“ и ул. „Янтра“, в Младежкия парк, където е пострадал автомобил „Тойота“; на улица „Тулча“, до блок „Добруджа“, на пътя Русе – Варна, в отсечката между магазин „Джъмбо“ и ДЗС;  на ул. „Потсдам“ при  кръстовището с ул.“ Михаил Арнаудов“. Освен това, спасителите са пращани и за отстраняване на осветително тяло, паднало в района на ГКПП – Дунав мост.

В съботния ден, от 16:40 до 19:40 часа, служители от СОД-Русе са били пратени по сигнал за съдействие при отводняване на приземни етажи на жилищни блокове на русенския булевард „Тутракан“.

В неделя преди обед служители от СОД-Русе с един автомобил са пратени на сигнал за опасно надвиснал голям клон от дърво над детска площадка до бл. „Стоян Заимов“ в Русе. Клонът е бил премахнат от екипа.