Бурята в Русенско превърна в блато улиците на Средна кула /СНИМКИ/

0

Бурята бе причина за свлечена кал по пътищата, проблем с който при всеки проливен дъжд от години се борят в русенския квартал Средна кула.

Среднощна буря потроши дървета и стълбове в Русе, слънце и градушки днес

Градушката е паднала снощи малко след 21 часа, а днес живущите и служители на Общината разчистваха пораженията. Димитър е управител на заведение в Средна кула,  казва, че това се случва при всеки проливен дъжд.

„Ето момичето с парцала днес цял ден минава и изтрива. Тиня не помня, на 64 години съм, не помня това нещо, което става от 2017 година да е ставало преди“, каза Димитър.

Кметският наместник на квартал Средна кула – Божидар Йотов каза за екипа ни, че причината за събиращата се вода и кал при всеки дъжд, е че кварталът се намира в ниската част, а заради отстранената растителност от откритите масиви край „Джъмбо“ няма какво да спира водата.

Йотов припомни, че преди време е трябвало да бъде изготвен проект за отводняване, но никой не е повдигал въпроса от години. Според него сега е удобен момент проектът да се задейства отново, заедно с изграждането на канализация за квартала.

Междувременно от Областната администрация заявиха, че бурята не е нанесла сериозни поражения. По информация от „Електроразпределение Север“ и от дежурните към общинските съвети за сигурност няма населени места без ток и вода. Няма проблеми и с телекомуникациите в региона.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили