Бюлетините за вота вече са в Русе

0

394 300 хартиени бюлетини за вота „2 в 1“ в неделя пристигнаха в ранния следобед днес в Русе.

193 700 от бюлетините са предназначени за изборите за Европейски парламент. Останалите 200 600 са за народни представители. В момента бюлетините се съхраняват в специално предназначено за целта място в сградата на Областната управа, като тяхната сигурност е обезпечена с постоянна полицейска охрана.

Ролките за машинния вот ще бъдат доставени от оправомощени лица директно от печатницата на БНБ и това ще стане утре в късния следобед. Предвижда се всички осем общини от областта да получат бюлетините и ролките за машинния вот в петък.

Изборите на 9 юни в секциите с над 300 избиратели ще се проведат както на хартия, така и чрез машини за електронно гласуване. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя, но има изключение в случаите, когато избирателят няма право да гласува на един от двата избора. Тогава той задължително гласува с хартиена на бюлетина за вота, до който е допуснат. Хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души. В подвижните секции ще се гласува също с хартиени бюлетини. На практика бюлетините, които бяха доставени днес, подсигуряват напълно вота във всички секции. При сериозни проблеми с машините и невъзможност за тяхното функциониране в съответната секция ще се преминава към хартиен вот, но само след решение на Централната избирателна комисия /ЦИК/.

По последни данни жителите на областта, имащи право да упражнят вота си на предсрочните избори за народни представители са 198 917. Броят на избирателите за евроизборите в региона е с 6 425 души по-малко или общо 192 492 души. Имащите право на глас в община Русе на изборите за народни представители са 142 127, а за европарламент – 138 567.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук