Цената на водата без промяна, до края на лятото завършват колектора в „Чародейка“

2

Това съобщи шефът на ВиК Русе инж. Сава Савов и допълни, че корекция ще има само в случай, че се стигне до драстично увеличение на цената на електроенергията.

Към момента русенската пречиствателна станция, която бе официално изградена с над 45 милиона лева евросредства работи едва на 40 % от своя капацитет, каза още инж. Савов. Причината за това е факта, че част от големите русенски квартали все още не са включени към нея. В момента се работи по изграждането на канализация на кварталите „Средна кула” и „Долапите”.

Самата пречиствателна станция е изградена с капацитет от 240 000 жители, но през последните години е факт, че броя на русенци намалява, допълни той.

Станцията има собствена система за производство на ток, като от утайката се прави метан. С него се покрива част от необходимата енергия за работа на съоръжението. Очаква се до края на месец август колектор „Чародейка”, който  наводнява при обилен дъжд  бул. „Христо Ботев” също да бъде готов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

2 КОМЕНТАРИ

  1. Като го гледате това дебело „кюфте“ дали не краде, а? А къщите, които си направиха с любовницата си (гл.Счетоводителка на ВиК)в Мартен откакто е станал Управител?

  2. В и К си е АБСОЛЮТЕН монополист! Не зная дали се краде там,но зная ,че заплатите им са много големи и че не работят ефективно! Набюдавайте ги,колко човека отстраняват повреда и как се уплътняват? А и тази пречиствателна ни излезе много,ама много „солена“!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук