Честито възкресение Христово! „Христос Воскресе“!

0

Днес отбелязваме най-светлия празник, Възкресението на Божия син – Исус Христос.

„Христос Воскресе“ – „Воистина Воскресе“. Това са поздравът и отговорът между всички хора днес и следващите 2 дни. В забързания и динамичен живот едва ли е тайна за някого, че Възкресение Христово е един дългоочакван лъч топлина и светлина, който ни връща неизменните човешки ценности и ни прави по-добри, по мъдри, по близки и по-отговорни. Има събития в човешката история, които оставят траен отпечатък във времето. Едно от тях е Възкръсването на Господ Исус Христос. Случило се преди повече от 2000 г., влиянието му дори в днешните модерни времена е повече от осезателно.

Възкресение Христово съвпада с възраждането на живота след зимните студове, тоест, в индиректен смисъл, с победата на доброто над злото, така че възкачването на Исус на небето получава своя отзвук и в природата. На празничната трапеза задължително се отговява (така се слага край на започналия на Заговезни пост) с великденски яйца и обредни хлябове. Всички се “чукат” с червени и шарени яйца — за здраве. Младоженците гостуват на кумовете и родителите на булката, като носят яйца и великденски кравай.

В условията на пандемията, в която все още се намираме, вероятно мнозина няма да могат да спазят всички ритуали. Според преобладаващата част от медиците, дори е по-добре да не го правите. Дори и да е така, ако не телом, поне духом бъдете с близките си. Възползвайте се от технологичните възможности, с които разполагате. Свържете се с тях по Скайп, Вайбър или по телефона. Защото, дори и да не сте вярващи, Великден може да ви направи по-добри, по-сплотени и по-смирени.

А това е полезно в сегашния забързан и луд свят, не мислите ли?

Честито Възкресение Христово!

Екипът на ТВН

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук