Четири художествени изложби привличат ценителите на изкуството в Русе

0
104

На произведенията, представени в четири художествени изложби могат да се насладят ценителите на изкуството в Русе.

По случай своя 70-годишен юбилей Николай Караджов представя ретроспекция на творчеството си с присъщата симбиоза от дълбоки послания и игра със зрителя. Експозицията е подредена във фоайето на Доходното здание.

В Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ е подредена изложба с платна на Матей Матеев. Вдъхновен от природата, авторът пресъздава живописни пейзажи, а личните си спомени и истории събира в посветената на алпинизма книга „По отвеси и траверси“, която преди броени дни представи.

„Архитектурното наследство на Русе и Дунавския регион“ представя арх. Белин Моллов в Регионалния исторически музей. Експозицията съдържа акварелни картини на български и чуждестранни градове и може да бъде видяна до края на месеца.

Националното училище по изкуствата отбеляза своя 60-и юбилей, като събра на едно място творбите на свои възпитаници от всички випуски. Експозицията, съдържаща графики, живописни платна, артистични пластики и бижута е подредена в Художествена галерия Русе и очаква своите посетители до 4 ноември.