Чикагото пак създава работа на РИК

0

Венцислав Ангелов (по известен като Венци Чикагото) отново създава работа на Районната избирателна комисия с поставяне на агитационни материали на нерегламентирани места.

Това става ясно от решение, публикувано на интернет-страницата на комисията. Днес в комисията постъпил сигнал от гражданин, че на кръстовището край „Олимп“ има агитационни материали на Ангелов, който е кандидат за народен представител от ПП “Свобода“, в които материали има текст относно  COVID-19 и агитация за бюлетина №2.

След извършена проверка на място представителите на РИК са констатирали, че освен на посоченото място такива агитационни материали са поставени още пред Съдебната палата, както и на други места в града, което е в нарушение на разпоредбите на чл. 183, ал. 3 и ал. 4 от ИК, тъй като са поставени на нерегламентирани места и застрашават  живота и здравето на гражданите, като възпрепятства възможността им да наблюдават уличното платно при пресичане.

Във връзка с установените нарушения РИК е дала указание на кмета на община Русе агитационните материали, неотговарящи на изискванията на чл. 183 ал. 3 и ал. 4 от ИК, поставени от ПП „Свобода“  на територията на гр. Русе, в нарушение на чл. 183 ал. 3 и ал. 4 ИК да бъдат премахнати..

Решението на Районната избирателна комисия Русе може да се оспорва в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.