Чилийци станаха кралица и крал на Панаира на киселото мляко в Разград

0
кралица и крал на Панаира на киселото мляко

Чилийските танцьори Андреа Велена Агилера Серва и Карлос Хуаин Перес Гонсалес бяха избрани за кралица и крал на Панаира на киселото мляко, който завърши снощи в Разград

Те бяха короновани от кмета на Разград д-р Валентин Василев и с римска колесница преминаха през централната част на града.

Събитието завърши с дефиле и концерт на танцовите състави от Русия, Чили, Канарските острови, Китай и Грузия. Финал на сценичните изяви поставиха танцьорите от разградския танцов клуб „Абритус“.

За 18-та поредна година лудогорският град гостоприемно посрещна гости и приятели от страната и чужбина, и в рамките на тридневния празник предложи на тях, както и на своите жители, възможност да се докоснат до традициите и културата на различни народи.

Панаирните и фестивални дни в Разград бяха изпъстрени с множество и разнообразни прояви – забавни състезания, изложба, конкурси и концерти. Майстори демонстрираха пред посетителите различни занаяти, децата опознаха традициите, гостите се радваха на атрактивните вечерни концерти, съпътстващата дневна програма, като опитаха и вкуса на местни гозби и на българското кисело мляко.

Кметът д-р Валентин Василев благодари на всички участници и пожела догодина разградчани и гостите на панаира и фестивала отново да се насладят на удоволствието от изпълненията им.