Читалището в Борово стана на 125 г., получи плакет от президента

0

Плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на президента на Република България Румен Радев получи Народно читалище „Искра 1898“ в гр. Борово по случай 125 години от създаването му.

Поздравления към настоятелството и самодейците бяха отправени от името на областния управител на Русе Анатоли Станев.

Читалището в Борово активно участва в културния живот на региона и страната. През изминалата година то се е включило и е подпомогнало организацията на над 52 събора, изложби, творчески вечери, граждански инициативи и спортни занимания.  Няма как да не се отбележи и, че само преди броени дни библиотеката към читалището бе избрана за библиотека на годината в русенско. В момента читалището изпълнява и проект по Национален фонд „Култура“, целящ възстановяване на любителското творчество. Благодарение на активната читалищна дейност в Борово са снимани кадри за филма „Един пазарен ден от миналото”. В дейността са включили и читалища от целия регион.

Библиотеката на читалището разполага с над 25 000 тома, като през 2022-а благодарение на националната програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност“ са били закупени повече от 100 книги. Активно читалището е подпомагано и от кмета Валентин Панайотов и местния Общински съвет.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук