Човекът с парите напуска партията на Цветанов

0
Павел Вълнев и Цветанов при учредяването на партията. Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Павел Вълнев напуска партията „Републиканци за България“ на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. По думите той няма нужда от партии, за да реализира целите си.

„Искам да ви уведомя, че излизам от проекта „Републиканци за България“. Твърдо съм убеден, че мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии. Много скоро ще запозная вас и българското общество с идеята си за голям граждански проект“, написа във фейсбук Вълнев, който от години има успешен бизнес в САЩ.

Преди да стане заместник на Цветанов в новата му партия, той бе собственик на опозиционната телевизия BiT, която в крайна сметка бе продадена и ликвидирана.

Вълнев бе сред най-големите дарители на партията на Цветанов. Миналата година бившият вътрешен министър каза, че бизнесменът е дал 1 млн. долара за политическия проект. Самият Цветанов също работеше за него. Политикът твърдеше, че получава „средна американска заплата“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили