Cloud хостинг с отлична бързина – модерно решене за модерния бизнес

0

Кой е най-подходящ за облачен хостинг? Този тип хостинг е най-подходящ за всички, които тепърва започват да създават собствен интернет проект. Това се обяснява с факта, че за новите уеб ресурси не винаги е лесно да се предвиди точно посещаемостта, както и натоварването на сървъра.

Cloud хостинг с отлична бързина

Докато работите с облачно хранилище, плащате само за ресурсите, които използвате. Това е много подобно на плащането на обичайните сметки за комунални услуги.

При внезапен скок на заявки към портала, обикновеният хостинг не винаги ще се справи с натоварването. В ситуации като тази сървърът често просто увисва и след това се рестартира. Това е неприемливо за всички, които планират да създадат професионален портал със стабилна клиентска база.

В същото време модерният облачен хостинг ще може бързо да реагира на такова увеличение на трафика поради използването на голям брой налични ресурси.

Въпреки всички изброени по-горе предимства, облачният хостинг има и своите недостатъци. Последните са свързани основно с нарастването на търсенето от потребителите. Тъй като плащате за ресурсите, които използвате, ще плащате много повече с нарастването на популярността на вашия портал.

Сред причините, влияещи върху високата цена на облачно решение, са доста скъпата подготовка на необходимата инфраструктура, както и създаването на специален резерв от необходимата изчислителна мощност за нуждите на клиентите.

Освен това изчисляването на потреблението на използвани хостинг услуги не е толкова просто и това може да създаде затруднения за много потребители, особено за начинаещи.

От друга страна облачният хостинг има много предимства, сред които:

Подобрена работа в екип

Облачните изчисления правят възможен достъп до информация отвсякъде, дори когато сте далеч. Служителите на компанията могат да работят заедно по едни и същи приложения или документи, независимо дали работят у дома или в офиса.

А ако например сте в командировка, можете да използвате пакета Office 365 от Microsoft. Това е софтуерен пакет, който значително ще ускори работата, а също така ще ви позволи да използвате различни начини за работа.

Тези функции не са налични при използване на обикновен хостинг.

Възстановяване след бедствие и архивиране

При облачния хостинг възстановяването се осигурява чрез автоматично архивиране на информация на съседен сървър (както знаем, облачният хостинг се базира на няколко взаимосвързани сървъра).

Редовният хостинг модел не осигурява възстановяване след бедствие, тъй като има само един сървър, където се съхраняват вашите програми и данни. Архивирането на данни трябва да се направи ръчно.

 

Прилагане на съвременни технологии

Добрият облачен хостинг е организиран с помощта на най-новите технологии. Това ще ви позволи да персонализирате и интегрирате вашите собствени компютърни програми според вашите предпочитания и нужди или нуждите на вашия бизнес.

Подобренията, разбира се, включват възможност за актуализиране на сървъри и софтуер до най-актуалната версия, както и възможност за увеличаване на процесорната мощност, когато е необходимо.

Когато използвате обикновена хостинг система, вие, за съжаление, няма да можете да актуализирате и конфигурирате автоматично.

Екологична безопасност

Облачните сървъри винаги се използват на пълен капацитет. Това свежда до минимум времето за престой на оборудването и намалява консумацията на енергия както за организацията, така и за околната среда.

Няма вътрешни сървъри

Поради това няма нужда от поддръжката им. Това значително намалява въздействието върху околната среда чрез намаляване на въглеродните емисии.

Производителност

Един уебсайт, хостван в облака, е много по-бърз от този, хостван на обикновен сървър. Освен това винаги можете да промените условията на вашата тарифа, като активирате повече компютърни ресурси.

Ако искате да увеличите скоростта на зареждане на страниците на портала, както и най-бързото и безплатно разпространение на наличните ресурси, вашият избор определено е в полза на облачния хостинг. Този тип хостинг поддържа и процедури за възстановяване след бедствие, дава ви възможност да спестите електроенергия и има значителни предимства.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук