Covid-19: Черноморието „почервеня“

0

Расте броят на областите в червената зона на 14-дневната заболеваемост от COVID-19, показват данните в националната информационна система.

Черноморието „почервеня“, след като Варна и Бургас се присъединиха към София-град с над 250 на 100 хиляди заразени на двуседмична база.

16 са вече областите в жълтата зона с над 100 на 100 хиляди заразени с коронавируса. Това са Благоевград, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София-област, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Така само 9 остават областите в зелената зона по този показател.

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 за страната достигна 167,31 на 100 хиляди души.

В Етап 1 на картата на епидемичната обстановка по региони влизат три от петте региона, на които е разделена страната. Само Централна България все още е в нулевия етап, но южният регион 4 / Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково/ се очаква да влезе в Етап 1 до пет дни. В Плана за справяне с пандемията са разписани конкретните мерки, които се предвиждат спрямо влизането в различните етапи.

Установените нови случаи през последното денонощие са седем. Оздравели са петнайсет души, няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. Активните случаи са 146, от които 18 лица са на болнично лечение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук