COVID-19: Изгубени в превода

0

Държавата трябва спешно да изработи комуникационна стратегия за действие при евентуален втори етап на кризата с Covid -19. Това констатират в позиция до медиите от  Центъра за анализ и кризисни комуникации в София. Специалистите в центъра са категорични, че липсата на стратегия в комуникациите от страна на институциите по време накриза носи щети на цялото общество.

„В настоящата среда липсата на комуникационна стратегия може да доведе до задълбочаване на кризата с крайно непредвидими последици“, се казва в позицията на експертите от центъра. Според тях комуникацията за Covid епидемията е прекалено хаотична и непредвидима. Липсва стратегия, която да отчита направеното, както и системен подход за предоставяне на подробна медицинска и научна информация по темата пред обществото. Като слабост се отчита и липсата на специалист по стратегически комуникации в Националния кризисен щаб.

„Има огромни празнини в комуникацията между отговорните за справяне с кризата и масовата публика. Политиците са заети с подготовка на избори и популистки действия, лекарите са прекалено натоварени, а в комуникационната дупка шарлатани разпространяват конспиративни теории, които объркват хората“, се казва още в позицията.

От центъра призовават за спешно изработване на комуникационна стратегия и информационна кампания, която да повиши нивото на информираност на българските граждани и да стане част от приоритетите на правителството

Най-добрата агенция за подбор на персонал