COVID-19: Оздравелите в Русенско повече от новозаболелите

0

130 нови новите случая на коронавирусна инфекция са установени вчера в Русенско, показват данните на Регионалната здравна инспекция. Сред тях има четирима ученици и едно дете в предучилищна възраст.

Добрата новина е, че броят на излекуваните е по-голям от този на новозаболелите. Излекуваните са 168 – с 38 повече от новоустановените случаи.

Най-много са заболелите в община Русе – 102-ма. Петнайсет заразени има в Бяла, шестима в Сливо поле, трима в Две могили, както и по един в Борово, Ветово, Иваново и Ценово. Битката с болестта са изгубили 6 души – трима мъже и също толкова жени.

На болнично лечение към момента в областта се намират 318 човека, като 55 от тях са в реанимация. Свободните легла са 52, от които интензивните са 11.

От РЗИ припомнят, че до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. В Бяла също са осигурени от трите вида ваксини, а в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Най-добрата агенция за подбор на персонал