Covid-19: Почти цяла България в „зелено“, „тъмночервената“ зона отпада

0

1920 нови случая на Covid-19 са регистрирани през последното денонощие в България. Те са установени при направени 16 525 теста, положителен резултат са дали 11,6% от тях.

През последните 24 часа в болница са постъпили 254 новозаразени. Общият брой на хоспитализираните с коронавирус е 2744, от тях са на лечение в интензивни отделения са 365 души. Излекуваните през последното денонощие са 3776, починали са 31 души с доказана коронавирусна инфекция.

Според броя на заетите интензивни легла в страната единствено 3-и регион остава в жълтата зона, всички останали вече са на етап едно.

От днес посетителите на обекти с обществено значение не трябва да представят зелен сертификат. Това е стъпка в плана за отслабване на противоепидемичните мерки предвид положителната тенденция за разпространение на коронавируса у нас. Отпада също ограничението за брой деца в група при провеждане на групови занятия.

От здравното министерство съобщават, че от днес „тъмночервената“ зона отпада от списъка на държавите по цветови зони. Причината е благоприятна тенденция в развитието на епидемичната ситуация в страната. От министерството припомнят, че лицата от „тъмночервената“ зона се допускаха у нас при представяне на цифров ковид сертификат за ваксинация, за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване.

зарядни станции за електромобили