COVID-19 взе нова жертва в Русенско

0

Коронавирусът взе нова жертва в Русенско, съобщават от Областния оперативен щаб за борба със заболяването.

През вчерашния ден е починала и 76-годишна жена от гр. Ветово. Тя беше на лечение в Университетска болница „Канев“, като положителната й проба беше съобщена на 22-ри този месец. Жената е имала и редица придружаващи заболявания, сред които хронична бъбречна и хронична сърдечна недостатъчност.

По информация от Регионалната здравна инспекция, новоустановените случаи на заболяването са трима мъже на възраст между 37 и 67 години. Двама от тях, които са на 37 и 47 години и са съответно от гр. Русе и село Голямо Враново са без сериозна симптоматика и са оставени под домашна изолация. Другият мъж, който е на 67-годишна възраст и е от гр. Сливо поле е хоспитализиран в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“. Състоянието му е стабилизирано, на кислородна терапия е и за момента той се чувства добре.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта е 296 души, като активните случаи са 54. От тях 22-ма са на болнично лечение, а другите 32-ма са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още петима, сред които и трима обитатели на дом за стари хора „Възраждане“ в Русе. Това означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 227.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили