Д. Атанасова: Единственият изход от кризата са предсрочни избори

0

Единственият изход от създалата се в страната ситуация са предсрочни парламентарни избори и правителство, формирано зад ценности.

Това заяви пред журналисти русенският ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която е председател на парламентарната група на коялицията. Та определи ситуацията, в която страната се намира като „изключително трудна за държавата“. По думите й е очаквано и логично президентът да връчи мандат за съставяне на правителство на БСП. Според Атанасова обаче мнозинство, което би се формирало евентуално в 47-ото Народно събрание, не би дало успешната формула за стабилност.

Единственият изход са предсрочни парламентарни избори, категорична бе Атанасова. Според нея, не е възможно четирите формации да успеят да консолидират такава парламентарна подкрепа, че да управляват заедно. Отделно, според нея, настоящите бъдещи коалиционни партньори не искат да направят правителство. „В продължение на повече от две седмици те поставяха помежду си разделителни ивици“, каза Атанасова.

Според нея БСП няма да предложат кандидат за министър-председател. „Те ясно си дават сметка в какво състояние се намира държавата – за инфлацията, за влошените макроикономически прогнози на Българската народна банка, за липсата на дългосрочни договори за доставка на газ, за липса на лидерски решения. Считам, че се движим все по-ускорено към предсрочни парламентарни избори“, допълни Атанасова.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук