Д. Атанасова : ГЕРБ е готов на диалог за правителство с всички, мандата е без значение  

0

ГЕРБ е готов на диалог за съставяне на правителство с всички, без значение от мандата.  

Това заяви днес в Русе председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите й, единственото условие е то да бъде подкрепено от парламентарно мнозинство, за да може да носи отговорност и да изпълнява важните за България задачи с цел преодоляване на кризите. 

„Важните теми са инфлация, доходи, бюджет и ако искат тях да ги решаваме, трябва да започнем да водим и конструктивни разговори вече за съставяне на правителство. Ако искат Закон за държавния бюджет, сега е времето да говорим за стабилност и аз призовавам всички колеги да си дадат сметка за отговорността, която носят“, аргументира се Атанасова. Според нея, важни са диалогът и разбирателството по различните сектори и приоритети и въз основа на това да се състави правителство с ясни ангажименти и срокове, без значение с кой мандат. 

най-добре би било, ако правителството, което се състави, бъде с е евроатлантическа насоченост, за да споделя европейските ценности. Всичко това би могло да се случи след сериозни преговори и съгласуване на програма с останалите политически сили, защото е важно да се знае, че всички носят отговорност за управлението, което в този момент би трябвало да изведе България от кризите 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук