Да лекуваш тумор с мехлем за пъпки

2

vencislav_kalchev-press_koleda20Това стана ясно от думите на областния управител Венцислав Калчев след участието му в заседанието на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата в Министерството на вътрешните работи.  На нея е било решено до средата на април 2014 г. АПИ трябва да прави изследване на безопасността на инфраструктурата (настилка, банкети, знаково стопанство), да определи мерки за обезопасяването им и да изготви проект за изпълнение на мерките. Те включват обновяване на маркировката, прочистване на сервитута, мантинелите, пътните знаци и др.

bjala-bus57Членовете на комисията заявили категорична позиция в подкрепа изграждането на скоростен път или магистрала между Русе и Велико Търново, каза още областният управител. В тази връзка се предвиждало се и поредното предпроектно проучване за цялостно обновяване на пътя. По най-оптимистични прогнози то ще бъде готово в края на 2014-та или, по-реално – в средата на 2015 г. След това започват останалите административно-проектантски процедури, което ще рече, че в най-добрия случай към реална дейност ще може да се пристъпи  през 2019-2020 г.

katastrofa_byala04Образно казано, решението на комисията предлага лечение на тумор с мехлем за детски пъпки. От години пътят между Русе и Бяла, който е част от европейския коридор № 9, оглавява черната класация по пътно-транспортни произшествия, взели най-много човешки жертви. През 1993 г. само при един инцидент загинаха 32!!! души. 13 години по-късно при друга катастрофа загинаха още 18 души. От началото на тази година броят на жертвите също се измерва с двуцифрено число, последният тежък инцидент беше преди малко повече от десетина дни…

katastrofa_polsko_kosovo17Какво още трябва стане, за да се задвижи държавната машина и да си погрижи за живота на тези, заради които съществува?

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. В държавата наречена България човешкият живот не струва абсолютно нищо….Фактите са ежедневни, бездушието на институциите е потресаващо, явно българинът не се трогва от нищо ,когато не е пряко засегнат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук