Да похарчиш 120 000 долара, дошли „свише“

0
115

Двойка от Пенсилвания е изправена пред обвинения в кражба, след като тяхната банка, без да иска, захрани сметката им със 120 хил. долара, които американците изхарчили, без да се свържат с финансовата институция, съобщава полицията, цитирана от CNN.

Робърт и Тифани Уилямс от градчето Монстурвил са обвинени също така, че дължат такси по овърдрафт от банката за изтеглени около 107 хил. долара, сочат документите по жалбата, подадена в окръжния съд на окръг Лайкоминг.

В разговор с органите на реда Тифани Уилямс посочва, че парите са похарчени за автомобил с висока проходимост, кемпер, два броя ATV, ремарке и други, сочи клетвената декларация на обвиняемата.

Банковата грешка се случила на 31 май, когато клиент в Джорджия депозирал сумата от 120 хил. долара, а служител на BB&T Bank сгрешил номера на сметката.

Когато потребителят се свързал с банката, за да попита за липсващия депозит, разследващи открили, че средствата са отишли в съвместната сметка на Уилямс.

„Въпреки че не можем да коментираме конкретиката по този казус заради политиката за поверителност, винаги работим възможно най-бързо, за да отговорим на всякакъв проблем, който засяга наши клиенти”, казва Браян Дейвис, говорител на BB&T.

Банката се опитала да се свърже с двойката няколко пъти.

Когато Тифани Уилямс е открита от банката на 21 юни, тя посочила, че „вече не разполага със средствата, тъй като е платила сметките си”.

Част от парите отишли за сметки и за ремонт на автомобил, като освен това двойката дала 15 хил. долара „на приятели с нужда от пари”, казва Тифани Уилямс на разследващите.

Уилямс казала на банката, че е склонна да подпише споразумение за възстановяване на парите, но не била намерена повторно от институцията след разговора на 21 юни.

Така банката изтеглила 120 хил. от грешната сметка и захранила със същата сума коректната сметка на потърпевшия клиент.

Двойката признава, че знаела, че парите не им принадлежат.

Двамата американци са пуснати под гаранция срещу 25 хил. долара.