Да сключиш брак с… холограма

0
Да сключиш брак с… холограма

В Япония вече има издадени над 3700 сертификата за бракове между реалното и виртуалното измерение. Така още един японец сключи подобен брак, съобщава The Japan Times. 35-годишният Акихико е сключил брак с говорещата холограма на 16-годишна поп звезда Хатсуне Мику, която „плава“ на екрана в електронно устройство, струващо 2800 долара. Удостоверението за брак няма законова стойност. Но „съпругата“ му го събужда всяка сутрин, светва лампите, казва му кога да си ляга, спи редом до нейната версия във форма на кукла, която дори носи брачна халка. Японецът иска да бъде признат за „сексуално малцинство“ – мъже, които не могат да си представят да се срещат с жена от плът и кръв.

Причината, която го е накарала да се обрече във вярност на една несъществуваща жена е класическа, макар разиграла се в Япония. Преди 10 години мъжът стига до нервен срив заради нещастна любовна връзка с жена на работното му място и решава никога да не се ожени.

Все повече мъже в Япония решават да прекарат живота си сами. Един на всеки четирима японци решава да не споделя живота си с жена.