Дадоха Халите за още 1 г. на „Олимпиец“

0

Това решиха общинските съветници на днешното си заседание. Срещу това сдружението ще трябва да превежда по банков път по 20 000 лв. месечно на спортните клубове от града.

В началото на заседанието двама съветници поискаха в дневния ред да бъде включена извънредна точка, с която да бъде отменено решението за отдаване на обекта чрез конкурс, а да се приложи процедурата „търг“. Предложението обаче не беше прието от мнозинството, което го отхвърли с утвърдилия се в практиката им маньовър „въздържал
се“.

Договорът между „Олимпиец“  и Общината изтече на 10 май, но старейшините дадоха съгласие той да се удължи с до 1 година, докато тече обжалването на обявения вече конкурс за избор на нов наемател. Мотивировката на кмета бе, че не желае Халите, които са и паметник на културата да станат градски пазар или битак. Нужни били доста средства за ремонт на сградата, която била в аварийно състояние.

По време на дебата старейшини изразиха опасение, че конкурсът, който е спрян от Административния съд, може да не определи нов наемател поне още година и половина.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук